Évek óta a legnépszerűbb, mindig teltbuszos túránk. Évente egyszer a magashegységek rózsaszínbe borulnak. Júniusban ne hagyd ki a rododendron avagy havasszépe-virágzást, amikor a sok millió rózsaszín virágból álló takaró borul a nagy hegyek csúcsaira. Egyik legjobb helyszín a csoda átélésére a Radnai havasok. A Gargalló alatt egész hegyoldalak borulnak rózsaszínbe, néhol lépni sem lehet a rózsaszín virágtól. Nemcsak a rododendron nyílik, hanem más havasi virágok is. Fantasztikus panorámák, a Keleti Kárpátok legmagasabb vízesése és legmagasabb csúcsa csak rád vár ezen a szép kiránduláson.

Bővebben: Rhododendron-túra a Radnai havasokban - 2019 június 13 - 16

Ha újra érezni szeretnéd a frissen fejt tej ízét, a frissen kaszált fű illatát, hallanád a hegyi patakok csobogását és vágysz a kellemes, túra utáni fáradtságra, akkor ez az utunk neked való. Akkor megyünk a Gyimesekbe, amikor az édes erdélyi nyár a legszebben tombol, amikor a kaszálók a legszebben virágoznak: június végén. Utunk során felfedezzük a gyimesi hegyi legelők és kalyibák világát, ahol minden helyben készül, itt minden friss és bio. A színek napszakonként változnak, és a zöldnek tényleg van ötven árnyalata. A gyimesi beszéd minden magyar fülnek egyedi élményt jelent, és a gardon szavát messze viszi a völgyekben a szél…tarts velünk!

Bővebben: Patakország csodái – Gyimesi séták - 2019 június 19 - 23

Az utolsó Édenkert Európában, megyényi nagyságú vízi világ, a legérintetlenebb természeti paradicsom Európában. Hatalmas vízfelületek, végtelen nádasok, érintetlen erdők, rengeteg madár és igazi horgászparadicsom – a Deltában mindenki talál magának programot. Utunk során alaposan bejárjuk a Deltát, elmegyünk a világ végére, Szulinába, strandolunk a Fekete-tenger partján és rengeteg időnk lesz bóklászni ebben a csodás vízi világban.

Bővebben: Hova megy a Duna? Kirándulás a Deltába - 2019 június 4 - 11 és július 17 - 23

A Cserna az egyik legszebb folyó a Kárpát-medencében. Egyik oldalán a Mehádiai-hegység, másik oldalán a Cserna-hegység égbenyúló csúcsai és sziklafalai között szalad ez a csodálatos folyó, melynek neve Feketét jelent szláv nyelveken. A Cserna ritkaság a folyók között, ugyanis nyílegyenesen folyik, egy geológiai törésvonalban, ez szépen látszik bármelyik térképen. Alsó folyásán fekszik a híres Herkulesfürdő, az „összetört ékszerdoboz”, melynek fénye még most is áttetszik a régmúltból, amikor császárok, királynők és arisztokraták jöttek ide felüdülni, és nem véletlenül pont ide.

Bővebben: A vad kanyon panorámái – Cserna-völgyi túrák - 2019 július 31 - augusztus 4

“Fellegszerű hegyek, hegyszerű fellegek,
hol a köd testet ölt, a kő meg fellebeg,
s alig leírhatóan, alig képzelhetőn
fátyolos napsugár szikrázik a tetőn.” (Babits Mihály)

Tarts te is velünk a Déli-Kárpátok tetejére, a Fogarasi-havasokba. Túrázz a fenséges gerincen, mely elválasztja Erdélyt Havasalföldtől, és hetven kilométer hosszan vonul kelet-nyugati irányban. Nem járjuk végig az egész gerincet, hiszen az több napos, nagy hátizsákos élmény lenne, viszont túránk során megtekinthetsz néhány csodás helyet, néhány tengerszemet és érezheted az Fogarasi-havasok egyedülálló hangulatát. A Déli Kárpátok leghosszabb gerincén sétálunk néhány kilométert, mindenfele csodálatos panorámák, éles gerincek, csipkézett hegyhátak, szédítő mélységek. Az örök csendet semmi sem töri meg, csak a mormoták kiáltása vagy a sasok vijjogása. Kristálytiszta tavak, patakok, suttogó fenyvesek, selymes rétek csak rád várnak. Ne habozz, fezezd fel ezt a csodálatos világot!

Bővebben: Séta Erdély tetején - túra a „fellegszerű hegyekbe” – 2019 augusztus 8 - 11

Tölts velünk négy csodálatos napot a Retyezátban. A Déli-Kárpátok egyik legnagyobb hegysége a Retyezát, avagy régi magyar nevén a Zerge-havasok. Egy csodálatos magashegység, ahol minden egyszerre jelen van, amiért érdemes a hegyekre járni. A hatalmas gleccservölgyekben gyönyörű tengerszemek bújnak meg, összesen nyolcvannál is több tengerszem található a hegységben. A legmagasabb csúcs a Peleága,  a maga 2509 méterével fenségesen emelkedik ki a tájból. Hatalmas sziklák, éles gerincek, vad, járatlan vidék, gyönyörű tavak és vízesések, kristálytiszta patakok, selymes pázsitok és végtelen fenyvesek: mind látni fogjuk a három csodálatos nap során.

Bővebben: Tengerszemek nyomában – a fenséges Retyezát - 2019 augusztus 16 - 20

A bihari Pádis karsztvidéke bővelkedik látnivalókban. A víz évmilliók óta harcol a mészkővel, ez a harc most is folyik és rengeteg szép eredménnyel kecsegtet: vannak itt szurdokok, kanyonok, víznyelők, vízesések, patakok, barlangok színesítik a palettát, kifogyhatatlan és megunhatatlan látványosságokat kínálva. A lehulló csapadék több helyen kész patak formájában bukkan elő a szikla alatt, aztán újból eltűnik, hogy máshol bukkanjon elő. Belevetjük hát magunkat a pádisi fennsík  csodálatos világba: vadregényes hegyi ösvényeken visz majd utunk, fenyvesek illata, rétek zöldje, szurdokok csendje vár ránk és ózondús, tiszta hegyi levegő frissíti tüdőnket.

Bővebben: A nyár utolsó sóhaja – könnyű séták Pádison – 2019 augusztus 30 – szeptember 1

Tarts velünk erre a szép erdélyi kalandra, és élvezd a gyönyörű szeptemberi indián nyarat a Kárpátokban. Utunk során megismerkedünk Erdély néhány hagyományos vidékével, Székelyfölddel és a Kárpát-Kanyarral. Brassó ősi városa, Zetelaka hagyományai, freskós templomok, a híres Csíksomlyó, máréfalvi székelykapuk színesítik utunkat.  Túrázunk a hatalmas fenyvesek közt, kristály patakok mellett, barátságos vidékeken. Csúcsélménynek meghódítjuk a Bucsecs egyik kétezresét, gyönyörű panorámával. Könnyű túrák, nagy élmények! Kalandra fel, Erdély téged is vár!

Bővebben: Erdély legszebb panorámatúrái - 2019 szeptember 15 - 21

Színes lombok, vadregényes tájak, szédítő panorámák várnak rád idén ősszel is. A déli végeken látnivalók garmadája vár, hogy rendet tegyél köztük: Széchenyi emléke az Al-Dunánál, Sissy mítosza Herkulesfürdőn, megannyi magyar vonatkozás és régi emlék. Mártózz meg a forró vizekben, ahol egykor római és császári katonák áztatták tagjaikat, csodáld meg a Duna panorámáját a Kazán-szorosokból! Túrázz csodás bükkerdőkben, citromsárga nyírfák között, miközben a hóborított Retyezát integet a távolból! Fedezd fel a rejtett túraösvényeket akkor, amikor az ősz csodás színpompába öltözteti az öreg bánsági hegyeket, ott a mesés déli határszélen!

Bővebben: Színes lombok kavalkádja 1 – őszi színek a Bánságban – 2019 október 17 - 20

Ősszel  már kevesebb a napsütés, ezért a levelekben lévő, zöld színért felelős klorofill lassan lebomlik, így láthatóvá válnak a levelekben levő más színanyagok. A lombhullató vegyes erdők ilyenkor pompáznak a legszebb színekben. Minden növény levele másképp színesedik. A bükkösök pirosak lesznek, a gyertyán sárgás lesz, talán a nyírfa produkálja a legelképesztőbb változást: egészen citromsárgák lesznek a levelei.  A fenyvesek sötétzöldek maradnak ilyenkor is. A színpompához a távoli, havas csúcsok adják a díszletet. Van egy-két hét minden ősszel, általában október végén, amikor a levelek a legszínesebbek, mielőtt lehullnak és átadják a terepet a szürke novembernek. Ez az a rövidke időszak, amikor a természet legszebb színeiben pompázik, ezt igyekszünk eltalálni idén is. Gyönyörű helyekre megyünk színes lombokat nézni, ezer méter fölé, ahol sok a nyírfa, lombhullató erdők keverednek fenyvesekkel, ás a távolban havas hegycsúcsok látszanak. Tarts velünk a Szigethegységbe, a Kárpát-Kanyarba, éld át a csodát és készíts remek fotókat!

Bővebben: Színes lombok kavalkádja 2 - őszi lombok a Kárpátokban - 2019 október 23 - 27