Nem kell herkulesi erővel rendelkezned, ha néhány szép sétát tennél Herkulesfürdő körül. Vadregényes tájak, szurdokok, lakatlan vidékek, hatalmas sziklafalak, vízesések, érintetlen erdők várnak errefelé, mindezek után megmártózhatsz az ősi meleg vizű forrásokban is.  A híres üdülőhely, Herkulesfürdő, az „összetört ékszerdoboz”, ahol egykor Erzsébet királyné töltötte szívesen idejét, királyok pihentek, arisztokraták báloztak, és ahol egykor római légiósok pihentették tagjaikat. Minden látnivaló koronázatlan királya: az Al-Duna. A Vaskapu és a Kazán-szorosok lenyűgöző panorámával kecsegtetnek, ahogy a nagy Duna folyik a több száz méteres sziklafalak között, az egyedi és utánozhatatlan a Kárpát-medencében. Tarts velünk és fedezd fel a Bánság csodáit!

Bővebben: Túrák Herkules földjén - 2019 április 18 - 22

Ilyet még garantáltan nem láttál! A havasi mezők télen fehérek, nyáron zöldek, évente egyszer pedig…lilák. Április végén, május elején történik a csoda. Amikor a havasi legelők kiszabadulnak a hó fogságából, akkor virágzik a Kárpáti Sáfrány (Crocus heuffelianus). A természet ébredésének talán ez a legnagyobb csodája a Kárpátokban, mindenesetre ez a leglilább. A Bihar hegység az egyik legjobb helyszín a csoda átélésére. A Bihar gerincén, a Sík-havas- Horgas havas – Mezőhavas háromszögébe megyünk, 1700 méter tengerszint fölötti magasságba. Hatalmas lapos hegytetőkön millió és millió kis virág nyílik, melyek lilába öltöztetik a tájat. Máshol hatalmas hófoltok, sötét fenyvesek színesítik a terepet. Egyedülálló élmény a lila mezőkön sétálni és újból örvendezni a tavasznak.

Bővebben: Lila szőnyeg a Biharban - 2019 április 26 - 28

Április végén lilába borul a Bihar, több hektáron nyílik a kárpáti sáfrány. Olvad a hó és megtelnek a patakok vízzel, hatalmasra duzzadnak a vízesések. Pádis vidéke kiváló hely a természet ezer csodáját felkeresni, átélni a tavaszt és élvezni az érintetlen természetet. Vadregényes hegyi ösvényeken visz majd utunk, számtalan vadvirág szegényezi utunkat és ózondús, tiszta hegyi levegő frissíti tüdőnket. Tarts velünk és élvezd a tavasz ébredését!

Bővebben: Vízesések és sáfrányvirágzás a Biharban - 2019 – május 1 - 5

A május újra száz csodát ígér. Ezúttal is egy csodás helyet ajánlunk a Gyalui-havasokban: a Bélavárához gyalogolunk. Fehér mészkősziklák, csipkézett sziklaalakzatok, égre törő sziklatornyok, meredek sziklafalak, kőfolyások és csodás panorámák: ez a Bélavára. A hely igazán különleges a növényzete miatt: a jégkorszakból itt maradt növényritkaságok és délszaki növények egyaránt megtalálhatók itt. Ilyenkor tavasszal kirobban az élet és a virágzás az ősi sziklafalakon: illatos, rózsaszínű boroszlán, kosborok, mélykék enciánok százai és virágzó kövirózsák terítik be a gyepet. Tarts velünk egy hatalmas tavasz-élményért! Mottó: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Bővebben: Bélavára a Gyalui-havasokban - 2019 május 10 - 12

Torockó mindenkit elvarázsol. Ez a bűbájos kis magyar falu csodálatos természeti környezetben található, igazi erdélyi hangulatot árasztanak ódon utcái, fehérre festett házai, utánozhatatlan vendégszeretete. A faluból rengeteg túraösvény indul, mi élünk is ezzel a lehetőséggel, és ezúttal jól bejárjuk Torockó környékét. Nemcsak a Székelykőt másszuk meg, hanem jól megismerjük a falut körülvevő csodás sziklavilágot, hogy ne merüljenek feledésbe az ősi nevek: elmegyünk a Bedellő szilavilágába, túrázunk a Szilas patak völgyében, barangolunk a Tilalmasban, bejárjuk a Geszteget,

Bővebben: Torockói tavasz-túrák – 2019 május 15 - 19

Ezúttal Erdély mesés tájait szokatlan szögből vesszük szemügyre. A megduzzadt folyók gondoskodnak róla, hogy ne unatkozz ezen a hétvégén sem. A Körössel és az Aranyossal eddig csak vízmellékről ismerkedtél, most itt az ideje, hogy belevesd magad a … kalandokba. Igazi adrenalinbomba, amikor felveszed a neoprén ruhát, és beszállsz a csónakba. Csodálatos környezetben aktív kikapcsolódás, ne hagyd ki az alkalmat!

Bővebben: Rafting-hétvége Erdélyben – 2019 május 24 - 26

A Csukás előkelő helyet foglal el az erdélyi hegyek között. Nem túl nagy hegység, nem túl magas, mégis tud két dolgot, amiért rögtön megszeretjük. Az egyik a csodás sziklaalakzatok: sehol máshol nem alkotott az erózió ilyen csodás formákat: cukorsüvegek, hengerek, oszlopok, gömbölyű és „csókolózó” sziklák szórakoztatják az arra járót, és maga Góliát is itt van. A másik pedig a csodás rózsaszín szőnyeg, ami minden június elején virít: havasszépe-bokrok ezrei nyílnak, valami igazán bensőséges és egyedi hangulatot varázsolnak a zöld pázsitra.

Bővebben: Rózsaszín szőnyeg a Csukásban - 2019 május 29 - június 2

Felejtsd el az Alpokat, a Sziklás-hegységet és fedezd fel velünk a mi hegyeinket, melyek csak itt vannak egy karnyújtásnyira Budapesttől. A vad Máramarosi-havasok, a hófödte Radnai és a kisebb, de nem kevésbé érdekes Gutin, Rozsály hegységekbe hívunk, a történelmi Magyarország északkeleti határára. Két túránk is a Borsa-hágóról, az ezeréves határról indul. Máramaros mai napig őrzi régi titkait, a fatemplomokat, a görögkatolikus románok, ruszinok és egy maréknyi magyarság élettere. Gyönyörű fenyveseivel, hófödte csúcsaival és első virágaival ideális kirándulóhely idén pünkösdre. Közben benézünk Koltóra Petőfihez, lesz székely dézsa, fatemplom, vidám temető és a mosolygó, friss júniusi nyár. Tarts velünk és nem fogsz unatkozni!

Bővebben: Máramarosi túrák - Gutin, Radnai, Máramarosi-havasok - 2019 június 6 - 10

Évek óta a legnépszerűbb, mindig teltbuszos túránk. Évente egyszer a magashegységek rózsaszínbe borulnak. Júniusban ne hagyd ki a rododendron avagy havasszépe-virágzást, amikor a sok millió rózsaszín virágból álló takaró borul a nagy hegyek csúcsaira. Egyik legjobb helyszín a csoda átélésére a Radnai havasok. A Gargalló alatt egész hegyoldalak borulnak rózsaszínbe, néhol lépni sem lehet a rózsaszín virágtól. Nemcsak a rododendron nyílik, hanem más havasi virágok is. Fantasztikus panorámák, a Keleti Kárpátok legmagasabb vízesése és legmagasabb csúcsa csak rád vár ezen a szép kiránduláson.

Bővebben: Rhododendron-túra a Radnai havasokban - 2019 június 13 - 16

Ha újra érezni szeretnéd a frissen fejt tej ízét, a frissen kaszált fű illatát, hallanád a hegyi patakok csobogását és vágysz a kellemes, túra utáni fáradtságra, akkor ez az utunk neked való. Akkor megyünk a Gyimesekbe, amikor az édes erdélyi nyár a legszebben tombol, amikor a kaszálók a legszebben virágoznak: június végén. Utunk során felfedezzük a gyimesi hegyi legelők és kalyibák világát, ahol minden helyben készül, itt minden friss és bio. A színek napszakonként változnak, és a zöldnek tényleg van ötven árnyalata. A gyimesi beszéd minden magyar fülnek egyedi élményt jelent, és a gardon szavát messze viszi a völgyekben a szél…tarts velünk!

Bővebben: Patakország csodái – Gyimesi séták - 2019 június 19 - 23