Nem kell herkulesi erővel rendelkezned, ha néhány szép sétát tennél Herkulesfürdő körül. Vadregényes tájak, szurdokok, lakatlan vidékek, hatalmas sziklafalak, vízesések, érintetlen erdők várnak errefelé, mindezek után megmártózhatsz az ősi meleg vizű forrásokban is.  A híres üdülőhely, Herkulesfürdő, az „összetört ékszerdoboz”, ahol egykor Erzsébet királyné töltötte szívesen idejét, királyok pihentek, arisztokraták báloztak, és ahol egykor római légiósok pihentették tagjaikat. Minden látnivaló koronázatlan királya: az Al-Duna. A Vaskapu és a Kazán-szorosok lenyűgöző panorámával kecsegtetnek, ahogy a nagy Duna folyik a több száz méteres sziklafalak között, az egyedi és utánozhatatlan a Kárpát-medencében. Tarts velünk és fedezd fel a Bánság csodáit!


1 nap – utazás a Budapest – Szeged – Resicabánya – Karánsebes – Herkulesfürdő útvonalon. Rövid, kb egy órás bemelegítő-túra a Krassó-szurdok fölé, az igen festői sziklaormon álló Krassó vára romjaihoz,  gyönyörű panorámával. Szállás Herkulesfürdőn, rövid ismerkedés a várossal, Gyógycsarnok, Szapáry-fürdő, Maderspach-híd, fürdők, gyógyforrások, stb .

2 nap - ma két, rövid túra során ismerkedünk a vad vidékkel.  A Domogléd- Cserna Nemzeti Park területén vagyunk, a fekete folyó mentén haladunk felfele, majd bakancsot húzunk és nekivágunk a domboldalnak. Kb 1 órás, néhol kapaszkodókkal fűszerezett túra során, gyönyörű erdőben elérjük a Szelek vízesését. A környék legszebb vízesése méltán híres, negyven méter magas, szabadon zuhan alá a víz és be lehet sétálni mögé is. A vízesés rendkívül hálás fotótéma. (3 órás túra, táv 4 km, szint 400 m) . Délután a Cserna-hegységben túrázunk. Igazi vad romantikája van a hegységnek, ritkán járt ösvényeken, csodás vegyes erdőkben túrázunk a hegység oldalában, könnyű ösvényeken. Végig gyönyörű panorámák kápráztatnak el, a szemben levő Mehádiai-hegység csöppet sem unalmas látvány a fehér szikláival és feketefenyőivel, ahogy csodálatosan megvilágítja a délutáni napsütés. (kb 3-4 órás túra, 10 km, 3-400 m szintkülönbség.) Szállás Herkulesfürdőn.

3 nap – Rövid orsovai szünet után átbuszozunk a szerb oldalra, (személyi szükséges, útlevél nem) ahol a Kis Stirbec sziklavilágát hódítjuk meg, (768 méter). Könnyű erdei ösvényen haladunk egy csodálatos bükkerdőben, enyhe emelkedővel, majd hirtelen a sziklaperem szélén találjuk magunkat. (A túra kb 2 óra oda, 2 vissza, 4-5 km, 300 m szintkülönbség.) Innen gyönyörű a panoráma a Dunára, közvetlenül alattunk a Kazán-szoros. Hatalmas élmény, ahogy ebből a magasságból letekintünk a Dunára, ahogy hatalmas sziklafalak között lassan hömpölyög tova és nagy hajók szántják a felszínét. Túra után hajókirándulás a Dunán, megtekintjük a Tabula Traiana-t, a Decebál szobrot, Veterani tábornok erődített barlangját és a Kazán-szorosokat lentről is. Szállás Herkulesfürdőn.

4 nap  -  két szép túra során a Mehádiai-hegységbe kóstolunk bele, a Cseszna völgybe túrázunk, ahol igazi mediterrán hangulatú élményben lesz részünk, a hatalmas fenyők, a sziklafalak mindenkit elkápráztatnak. Meredek kaptatóval indítunk egy szép bükkerdőben, majd megérkezünk a szoros bejáratához. Innen egy szűk patakvölgyben folytatjuk utunkat,enyhe emelkedővel haladunk, csodás feketefenyő-erdőben, vadregényes mészkősziklák között.Fentebb kiszélesedik a táj, gyönyörű erdők, ligetek váltogatják egymást és csodás a panoráma a szemben levő Cserna-hegységre. Túránk végén meglátogatunk egy helyi esztenát, ahol fehér sajttal kínál a pásztor. (Kb 5 órás túra, 400 m szint, 4 km táv) Délután a Fehér-kereszthez túrázunk, egy enyhe emelkedésű szerpentinező ösvényen Herkulesfürdő fölé emelkedünk. Hatalmas bánáti feketefenyők, mészkősziklák és csodás panorámák gyönyörködtetnek. Herkulesfürdő nevezetességei pici maketteknek tűnnek innen. Este megmártózunk a hőforrásokban. Szállás Herkulesfürdőn.

5 nap – a nyolc méter magas Bigér vízesést többször is a világ legkülönlegesebb vízesésének választották. A Ménes patak vize egy zöld, sziklakupolán zuhog alá, fátyolként beterítve azt. Az egyedi vízesést megtekintve, rövid megállókkal utazunk haza a Resicabánya  – Temesvár – Budapest útvonalon.


Tudnivalók: 5 nap, 4 éjszaka. Utazás modern, légkondicionált kisbusszal. Ár: 75 000 ft, az ár tartalmazza az utazást, remek félpanziós ellátást, szállást, szervezést, idegen- és túravezetést. Szállás: négy éjszaka Herkulesfürdőn, színvonalas panzióban.  Könnyű túrák, mindenkinek ajánlható. Külön fizetendő a dunai hajókázás, kb 50 lej/3500 ft.

Utasbiztosítás: egyénileg.

Több személy jelentkezése esetén kedvezmény, megegyezés szerint.

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Időpont: 2019 április 18 - 22