Talán a Kárpát-medence legszebb panorámáit kínálja az Al-Duna körüli sziklavilág. A hatalmas folyó itt szűk sziklaszoroson halad át, a sziklák mindkét oldalon több száz méterre magasodnak a víztükör fölé és mindenfele csodálatos a kilátás. Fenséges érzés, amikor ott állsz a szikla peremén és alattad a hatalmas szakadék, melynek mélyén ott folyik az ősi folyó, a Vaskapunál visszaduzzasztott vize és nagy hajók szántják a felszínét. A Kis-kazán, a Nagy-kazán és a kettő között a széles dubovai vagy dunatölgyesi öböl víztükre, köröskörül a Nagy-Sukár, a Stirbec sziklái. Ez az élmény, amire mindig vágytál. Végül, de nem utolsósorban felkeressük a Bánság két legszebb vízesését.


1 nap – Utazás a Budapest – Szeged – Temesvár – Herkulesfürdő vonalon, rövid megállókkal. Este ismerkedés Herkulesfürdővel. Gyönyörű környezetben fekszik Herkulesfürdő, ami a Monarchia legjelentősebb fürdőhelye volt valamikor, ma „összetört ékszerdoboz”. Hatalmas paloták, fürdőépületek, kaszinók, villák idézik a hajdanvolt dicsőséget. A vasutat Ferenc József és  Erzsébet királyné kedvéért építették ki idáig, az állomásépület a királyi pár fogadására készült, akik gyakran vendégeskedtek a birodalom eme legtávolabbi sarkában. Lent folyik a Cserna, gyógyforrásoktól felduzzasztott vize, fent ezerméteres fehér bércek. Szállás Herkulesfürdőn panzióban.

2 nap – Rövid megálló Orsován.  Innen a Vaskapun átkelünk a szerb oldalra, és túrázunk a Kis Stirbec csúcsára (768). Enyhe emelkedő egy erdei ösvényen, majd kijutunk a Duna feletti szikla peremére, ahol kb egy órát sétálunk, fotózunk, pihenünk. Hatalmas sziklafalak, gyönyörű rálátások a Dunára, igazi világ-tetején élmény, az Al-Duna legszebb panorámája vár ránk. Délután rövid ismerkedés Orsovával, majd hajókázás az Al-Dunán, Kis és Nagy-Kazán szorosok megtekintése hajóról, Tabula Traiana, Decebál szobra, Veterani-barlang. Este visszatérünk Herkulesfürdőre.

3 nap - délelőtt túra a Fehér-kereszthez. Herkulesfürdőről indulunk, egy szerpentinező ösvényen a hegyoldalban. Ösvényünk enyhén emelkedik, viszonylag kis erőfeszítéssel jutunk egészen magasra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a településre és az alattunk nyíló Cserna-völgyére. (Kb 2 órás túra, szint kb 500 m, táv 5 km.) Visszaereszkedés után rövid szabadidő és ebéd Herkulesfürdőn. Délután rövid túra a Duna "hazai" sziklaperemén, a Sukár sziklavilágában. Enyhe emelkedő után ösvényünk gyakorlatilag vízszintesen folytatódik, a sziklafal pereméig, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára. Összesen három pontból csodáljuk meg a Duna-panorámáját, a Nagy-Kazán szoros és a dunatölgyesi öböl egyedi sziklavilágát. (Kb 2 órás séta, szint 100m, táv 4 km) Szállás Herkulesfürdőn.

4 nap – délelőtt túra a Szeles-vízeséshez. A környék legszebb vízesése méltán híres, negyven méter magas, szabadon zuhan alá a víz és be lehet sétálni mögé is. A vízesés rendkívül hálás fotótéma, tavasszal még bőven van benne víz. Délután rövid megállókkal utazunk haza a Resicabánya  – Temesvár – Budapest útvonalon.


 

Tudnivalók: 4 nap, 3 éjszaka.  Szállás Herkulesfürdőn, színvonalas panzióban. Szombaton könnyű panorámatúra a szerb oldalon található Stirbec sziklavilágába, a Kazán-szorosok fölött, illetve hajókázás a Dunán. Vasárnap ismét egy csodás Duna-panoráma, és egy Herkulesfürdő-panorámatúra, valamint lehetőség van megmártózni a híres herkulesi termálvizekben. Hétfőn a Bánság két legszebb vízesését tekintjük meg, majd hazautazunk, érkezés Budapestre az esti órákban. Rövid túrák, mindenkinek ajánlható, nincs szükség semmilyen előzetes túratapaszalatra. Kötelező a jó túrabakancs, esőköpeny.

Ár: 65 000 ft,  az ár tartalmazza az utazást, szállást, félpanziós ellátást, szervezést, idegen- és túravezetést. Biztosítás: egyénileg.

Időpont: 2019 április 4 -7

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Több jelentkező esetén kérje egyedi árajánlatunkat!