Jótékonysági túra Dévára

#

Tudnivalók

Kedves túratársak! Közeledik a szeretet ünnepe és egy szép kirándulásra hívunk, ami egy jótékonysági akció is egyben. Kösd össze a szépet a jóval, ismerkedj meg Böjte Csabával és munkájával, valamint vegyél részt egy gyönyörű, Dél-erdélyi kiránduláson, fedezd fel a Hunyadiak ősi fészkét és a Déli Kárpátok téli panorámáit. A kirándulás teljes ára Böjte Csabához kerül személyesen, ő belátása szerint fogja azt felhasználni. Tégy egy jót és érezd jól magad!

 

Tudnivalók:

Ez egy jótékonysági akció. Időpont: 2020 december 11 – 13. Két éjszaka szállás Déván, a Szent Ferenc Alapítvány vendégházában. A szállás egyszerű, két – négy – többágyas szobákban. Reggeli a dévai gyerekekkel a menzán. Részvételi díj: 50 ezer Ft, (ez tartalmazza a szállást, a félpanziós ellátást, utazást, idegenvezetést). A kirándulás árát (a buszköltséget leszámítva) személyesen adjuk át Böjte Csabának, ezen kívül még lehet munkáját támogatni pénzbeli adománnyal, valamint ki-ki belátása szerint hozhat egyéb adományt is. Kösd össze a kellemeset a jóval, érezd jól magad!

1. nap

Utazás a Budapest – Kecskemét – Szeged – Arad – Déva útvonalon. Megálló Máriaradnán, az ősi Mária-búcsújáróhelyen. A máriaradnai templomot nemrég újították fel és két tornyával a Maros völgye egyik gyönyörű látványossága. Rövid túra a Solymosi várhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Maros völgyére. Marosillyén, a Veres-bástyánál, Erdély nagy fejedelme, Bethlen Gábor szülőházát tekintjük meg. Délután érkezés Dévára. Kötetlen beszélgetés Böjte Csabával, házigazdánkkal.


2. nap

Reggeli után kirándulás a vadregényes Zsil-völgyébe, Petrozsénybe, ahol szintén megtekintjük a Szent-Ferenc-otthont. Hátszegen át utazunk a festői nevű Őraljaboldogfalvára, ahol a környék legjelentősebb középkori műemlék templomát nézzük meg, majd a Demsusi templom megtekintésével zárjuk kirándulásunkat.


3. nap

Látogatás Vajdahunyad várában, a Hunyadiak ősi lovagvárában töltünk el néhány órát, Kapisztrán János, Szilágyi Erzsébet és Hunyadi János társaságában. Délután Lugos érintésével utazunk Aradon és Szegeden át Budapestre. Érkezés az esti órákban.Képgaléria

TÉRKÉP

Déva

 

2020 december 11 - 13.

3 nap, 2 éjszaka


50 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük