Erdély legszebb panorámatúrái - 2020 szeptember 21- 27

#

Tudnivalók

Tarts velünk erre a szép erdélyi kalandra, és élvezd a gyönyörű szeptemberi indián nyarat a Kárpátokban. Utunk során megismerkedünk Erdély néhány hagyományos vidékével, Székelyfölddel és a Kárpát-Kanyarral. Brassó ősi városa, Zetelaka hagyományai, freskós templomok, a híres Csíksomlyó, máréfalvi székelykapuk színesítik utunkat. Túrázunk a hatalmas fenyvesek közt, kristály patakok mellett, barátságos vidékeken. Csúcsélménynek meghódítjuk a Bucsecs egyik kétezresét, gyönyörű panorámával. Könnyű túrák, nagy élmények! Kalandra fel, Erdély téged is vár!

Tudnivalók

Hét nap, hat éjszaka. Erdély legkönnyebb és legszebb panorámatúráit ajánljuk mindenkinek. A túrák nem nehezek, minden átlagos fizikumú személy teljesíteni tudja őket. Csodás panorámák, csodás fotólehetőségek. Szállás: félpanziós ellátással, faluturizmusban Zetelakán és Négyfaluban. Utazás: modern, légkondicionált busszal. Ajánlott a kényelmes és biztonságos túracipő, esőkabát, vastag ruha rossz idő esetére. Utasbiztosítás kötelező: egyénileg kötendő. Belépők: Székelyderzs – 10 lej, Kőhalom – 10 lej, Hétlátrás szurdok – 10 lej, Prázsmár – 10 lej, Marosillye – 5 lej. Felvonó a Bucsecsben a hatodik napon: 70 lej/fő. Részvételi díj: 95 ezer ft. A részvételi díj tartalmazza a szállást, utazást, félpanziós ellátást, szervezést, túravezetést. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket, biztosítást. Jelentkezés: info@karpatklub.com Időpont: 2019 szeptember 21 – 27. Több személy jelentkezése esetén kedvezmény, megegyezés szerint. Ajánlatunkat kérje levélben!  

1. nap

Utazás a Budapest – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon, rövid megállókkal. Szállás Zetelakán, ahol frissen sült házikenyérrel, pálinkával és kürtőskaláccsal várnak bennünket.


2. nap

Túra a Békás-szoroshoz. Reggel elhagyjuk Zetelakát, átkelünk a Hargita lapos fennsíkján, a Libán tetőn Gyergyói-medencébe. Innen felkapaszkodunk a szemközti oldalra, majd átmegyünk a Kárpátok vízválasztóján, a Pongrácz-tetőn és beereszkedünk a Gyilkos-tóhoz. A Kis Cohárd tömbje fenségesen emelkedik a tó víztükre fölé, ennek a híres sziklatömbnek a tetejére tartunk. Egy széles, jól kitaposott ösvényen emelkedünk egyre feljebb, majd a Cohárd tetejéről elénk táruló panorámában gyönyörködünk. Egyik oldalt a Gyilkos-tóra, másik oldalt a Békás-szorosra lehet rálátni, körben a Békás-szoros sziklavilága, az ún. Tündérkert és hatalmas fenyőrengeteg. (Kb 4 órás túra, szintkülönbség 350m). Délben ebéd a Gyilkos-tónál, majd séta a Békás-szorosban. Az Oltárkő, a Békás-patak és a szédületes sziklafalak látványa minden fáradságért kárpótol majd. Szállás Zetelakán.


3. nap

Átkelés a Hargitán. Rövid megálló Máréfalván, ahol a legszebb és legrégibb székelykapukat lehet lefotózni. Borvízkóstolás a Lobogó forrásnál. Látogatás a híres Csíkrákosi templomhoz, melynek tornyán pogánykori ábrák, állatalakzatok láthatók. Túra Csíkszépvíz határán a Pogány-havasra és a széphavasi kápolnához. Könnyű túra, fenséges panorámák és igazi szeptemberi színek várnak ránk, a Keleti-Kárpátok főgerincén túrázunk, egyik irányban a Csíki-medence és a Hargita, másik irányban a Gyimesek panorámája tárul elénk. (Kb 4 órás, könnyű túra, szint 200m). A hazaúton megállunk a híres csíksomlyói kegytemplomnál. Szállás Zetelakán.


4. nap

Látogatás a székelyderzsi erődtemplomban. Rövid megálló Kőhalom váránál. Túra a Hétlétrás vízeséshez. A Nagykőhavas egyik völgyében zubog alá a vízesés, és ahogy a neve is jelzi, annyira szűk a katlan, hogy csak létrák segítségével lehet közlekedni. A régi falétrákat nemrég cserélték modern, biztonságos acéllétrákra, a legmagasabb 14 méter. (Kb másfél órás túra a létrákig, kb 200 m szint. A létrék körtúrája fél órát tart, 100 m szint.) Amíg a létrákon mászunk, közvetlenül mellettünk zubog alá a vízesés, ami hatalmas élményt jelent. Szállás Brassóban, esti városnézés Brassóban.


5. nap

Panorámatúra Törcsvári-szorosban. Elbuszozunk a Bucsecs lábáig, majd innen felkapaszkodunk az egyik gerincre, kb 1300 m magasra. Végigsétálunk a lapos gerincen, majd beereszkedünk Alsómoécs faluba. Végig gyönyörű panorámák a Bucsecs szikláira, a szemben lévő Királykőre, illetve a Törcsvári-szoros dombvidékére. (Kb 3 órás könnyű túra, szint 300m.) Látogatás a prázsmári erődtemplomban. Városnézés és szállás Brassóban.


6. nap

A Bucsecs hegység Erdély egyik legkönnyebben megközelíthető magashegysége, a Busteni felvonó röpke 10 perc alatt 2000 méter magasra röpít bennünket. A fenséges sziklafalak mögött egy hatalmas, patkó alakú fennsík található, melynek peremén sorakoznak a hegység 2000 méternél is magasabb csúcsai. A fennsíkon sok érdekes sziklaalakzat látható, és kiválóak a panorámák. Megtekintjük a híres kőgombákat, a Bábaköveket, és az emberfejet formázó sziklaalakzatot, a Szfinxet, majd túrázunk a Caraiman-keresztkez. (Kb 3-4 órás túra, szint 200m). A hatalmas kereszt 2291 méter magasan áll egy impozáns sziklafal peremén, a Prahova völgye fölött, fenséges innen a kilátás a Prahova völgyére és minden irányba. Szállás és vacsora Brassóban.


7. nap

Hazautazás a Brassó – Fogaras – Déva – Szeged – Budapest útvonalon, rövid megállókkal. Rövid megálló Bethlen Gábor szülőházánál, Marosillyén, ahol egy szívmelengető kisfilmmel búcsúzunk Erdélytől.Képgaléria

TÉRKÉP

Brasov


2020 szeptember 21 - 27

7 nap, 6 éjszaka


95 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük