Hova megy a Duna? Kirándulás a Deltába - 2020 augusztus 8-14

#

Tudnivalók

Az utolsó Édenkert Európában, megyényi nagyságú vízi világ, a legérintetlenebb természeti paradicsom Európában. Hatalmas vízfelületek, végtelen nádasok, érintetlen erdők, rengeteg madár és igazi horgászparadicsom – a Deltában mindenki talál magának programot. Utunk során alaposan bejárjuk a Deltát, elmegyünk a világ végére, Szulinába, strandolunk a Fekete-tenger partján és rengeteg időnk lesz bóklászni ebben a csodás vízi világban. Programunk során első helyen a természet áll: lassú csónakokkal, kb 7-8 órás sétákat teszünk a csatornákon, ahol testközelből tudjuk megfigyelni a Delta élővilágát: sirályok, pelikánaok, batlák, vízityúkok, gémek és ezer másfajta madár – egy karnyújtásnyira. Júniusban még magas a vízállás, ezért be tudunk menni olyan helyekre is, ahol egy-két hónappal később már nem. Tarts velünk életed nagy élményére, irány a Delta!

Tudnivalók

Programunk hét nap, hat éjszaka, ebből három teljes nap a Deltában. Szállásunk a Deltában egy hangulatos halásztanyán lesz, helybeli halételekkel. A Deltában programunk három nap „természetjárást” tartalmaz, csónakokkal fogunk közlekedni, minimális gyaloglással. Programunk kifejezetten a természetre koncentrál: pelikánles csónakból, horgászat, növényzet és állatvilág megfigyelése. Aki horgászni szeretne, kérem, előre jelezze. A program részvételi díja 159 000 Ft, ez tartalmazza az utazást, szállást, félpanziós ellátást, szervezést, idegen- és túravezetést, a Deltában való motoros csónakok használatát és az ezeket kezelő személyzet bérét. Biztosítás kötelező, egyénileg kötendő. A programváltozás jogát fenntartjuk. Időpont: 2020 május 26 – június 1

1. nap

Utazás a Budapest – Brassó útvonalon, rövid megállókkal. Érkezés Brassóba, idő függvényében városnézés.


2. nap

Korai indulás Brassóból, Bukarest – Tulcsa útvonalon, délben érkezés Tulcsára, a Delta kapujába. Itt bevásárlási lehetőség, majd indulhat a nagy kaland, elhagyjuk buszunkat és a civilizált világot, bevesszük magunkat a Deltába. Tulcsából menetrend szerinti hajóval közlekedünk a Sulina ágon a szállásunkig. Kora délután elfoglaljuk szállásunkat, ahol séta, pihenés és falunézés következik, miközben ráhangolódunk a Deltára. Este halvacsora és tábortűz, ismerkedés.


3. nap

A mai napot a természetnek szenteljük: csónakos túrára indulunk, a Sulina ágtól északra fekvő vidéket járjuk be, a nagy M betűjének az alsó hurkát, 3 szép csatornán megyünk keresztül, ez a Magearul, Barbosul majd Cardon csatorna, ezeken a csatornákon madarakat, tavirózsát és rengeteg vizet látunk. Letea falu igazi lipován falu, ahol az élet megállt, mintha időutazáson lennénk. Letean található a Duna egyik kincse, Európa legészakibb szubtrópusi erdeje: az érintetlen ártéri tölgyerdő, homok dűnék, több száz éves fák, liánok, vadlovak. Az itt szokásos ún „dáktárival” kocsikázunk a pusztán az ártéri erdőhöz és a homokdűnékhez. Visszaúton a Bogdaproste és Trei Iezeri tavakat érintjük. Késő délután érkezünk Gorgovára, ahol finom vacsora vár ránk.


4. nap

Ma a tengerhez utazunk: Szulina a róla elnevezett csatorna végén fekszik, a Fekete-tenger partján. Itt ér véget egy nagy utazás, 2857 km után itt torkollik a Duna a Fekete-tengerbe. Mi is idáig hajózunk, itt rövid városnézés keretében megtekintjük az 1870-ben épült világító tornyot, múzeumot, majd a Fekete-tenger partján, a híres szulinai strandon töltünk el néhány órát: pihenés, strandolás, napozás, fürdés, ebédelési lehetőség. Érkezés haza a délutáni órákban, utána horgászás, pihenés.


5. nap

Csónakos túrára indulunk, a Szulina ágtól délre elterülő mocsárvidéken át. A Gorgova-tavat érintve, a Litcov csatornán át haladunk, hatalmas vízfelületeken, tavirózsák, nádasok és rengeteg madár között visz utunk Caraorman településig. Az itt található homokdűnéket és ártéri erdőt megtekintjük, rövid gyalogos túra keretében. Visszafele a Lebedea, Uzlina, Isacov tavakon át jövünk. Csendes nap, sok természettel, fotózással, madárlessel, pihenéssel. Kora délután érkezünk szállásunkra, utána pihenés, tábortűz.


6. nap

Reggel nyolckor felszállunk a Tulcea fele tartó hajónkra, és itt véget ér deltai programunk. Érkezés Tulcsára, majd indulás Brassó fele. Útközben rövid megálló a bodzai sárvulkánoknál, egy igen autentikus látnivalónál.


7. nap

Utazás a Brassó – Budapest útvonalon, rövid megállókkal.


Képgaléria

TÉRKÉP

Ciucas


2020 augusztus 8-14

7 nap, 6 éjszaka


159 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük