Nagy erdélyi kalandtúra - 2020 július 1-5, augusztus 5-9

#

Tudnivalók

  • Időpont: 2020  július 1 – 5, augusztus 5-9
  • Ár: 99 000 Ft
  • Túravezető: Gál Levente
  • Jelentkezés: info@karpatklub.com

Fárasztó napokat ígérünk, melyek során garantáltan kipihened magad. Fiatalos programok, nemcsak fiataloknak. Lesz benne gyaloglás, barlang, via ferrata, szurdok, rafting, kajak, biciklizés, egyszóval mozgás, valamint szórakozás, sok vidámság, székely jakuzzi és tábortűz. Megmozgatod minden izmodat és kikapcsolódsz. Este senkit sem kell majd ringatni. Garantáltan ez lesz a legszebb erdélyi élményed a nyáron! Ha szeretnéd, még a tandem siklóernyőzést is kipróbálhatod! Mozgasd meg magad – és szeress bele Erdélybe!

 

Tudnivalók

5 nap, 4 éjszaka. A túrákra kötelező a megfelelő felszerelés: bejáratott, vízhatlan túrabakancs, esőköpeny, vastag ruha. Hozni kell a vizes részekhez egy cserecipőt, valamint a Szelek-barlangjába egy váltás ruhát, aminek nem árt a sár. A túrákat minden átlagos fizikai kondícióban levő, egészséges ember teljesíteni tudja. Mindazonáltal jó, ha van egy kis edzés hazulról, ha nem, jóleső izomlázad lesz. Szállás: Kolozsváron, színvonalas panzióban. A túrán végig helyi idegenvezetők és programfelelősök bonyolítják a programokat: rafting, kajak, a Szelek-barlangjában is helyi barlangász-vezető lesz velünk. Opcionális: Torockón ki lehet próbálni a tandem-siklóernyőzést is!
Részvételi díj: 99 ezer ft. A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, szervezést, raftingozást, kajakozást, kerékpárbérlést, belépőket és felszerelést a Szelek-barlangjába. Az ár nem tartalmaz: utasbiztosítást. A programon csak érvényes baleset- és utasbiztosítás birtokában lehet részt venni. Ha siklóernyőzni is szeretnél, idejében jelezd a szervezőknek, ez külön fizetendő.

1. nap

Utazás a Budapest – Szolnok – Nagyvárad – Királyhágó útvonalon. Kora délután megérkezünk Sonkolyosra, ahonnan mai rafting-élményünk indul. Tutajra szállunk, majd engedjük magunkat sodortatni az árrala Sebes-Körösön. Hatalmas sziklafalak, barlangszájak, vízesések és zúgók teszik próbára rafting-képességeidet. (Programunk kezdő raftingozóknak is ajánlott. Ha még sosem raftingoztál, akkor se ess kétségbe: élvezni fogod.) Szállás Kolozsváron.


2. nap

Torockó és környéke minden természetjárónak megdobogtatja a szívét. A fehér mészkősziklák között nem lehet unatkozni. Célba vesszük a Székelykő 1129 méter magas csúcsát: biciklivel! No nem a Nagy-árkon megyünk fel, hanem egy másik, kerékpárbarát ösvényen. Néha le kell ugyan szállni és tolni a kerékpárt, de fent hatalmas nyílt terepen, szekérúton lehet közlekedni, enyhe emelkedőkkel. A hegy tetejéről felejthetetlen a panoráma: egész Erdélyt be lehet látni. Innen ereszkedés Csegez felé, majd Várfalva érintésével az Aranyos-völgyén át érkezünk vissza Torockóra. (Kb. 6 órás kerékpártúra, kb 30 km, 600 m szintkülönbség). Aki nem szeretne a Székelykő tetejére biciklizni, elbicajozhat a Kőközhöz, aszfaltos úton, ami szintén megéri az erőfeszítést. Aki pedig gyalogosan szeretne felmenni, rendelkezésre áll a klasszikus útvonal. Kellemes délután Torockón, majd szállás Kolozsváron.


3. nap

Remetei-szoros Erdély egyik legvadabb szurdoka. Kb egy óra gyaloglás után érkezünk a szurdok tulajdonképpeni bejáratához. Itt nincsenek hidak, nincs ösvény a sziklafalban: bizony be kell gázolni a vízbe. Először bokáig, majd térdig, talán derékig, vízállástól függően. Életed nagy élménye lesz a szurdok bejárása, a hatalmas sziklafalak, sziklakapuk mindenkit elvarázsolnak. A szurdok bejárása után csodás túra vár rank: a hatalmas sziklafalak és a gyönyörű tetők igazán szép panorámákat kínálnak. (Kb 10 km, szint 500 m fel, 500 m le, 4 órás túra.) Szállás Kolozsváron.


4. nap

Így még nem láttad a Tordai-hasadékot: felkapaszkodunk a gerincre és fentről tekintünk le a csodálatos sziklavilágra. Ismét egy felejthetetlen panoráma, hatalmas sziklafalak, a lent kanyargó patak egyedülálló látvánnyal ajándékoz meg. (Kb 4 órás túra, 300 m szintkülönbség, 5 km). Természetesen utána lehetőség lesz bejárni a hasadékot lentről is, a klasszikus ösvényen. (Kb 2 óra, szint elhanyagolható, kb 4 km). Innen az Aranyos folyóhoz megyünk, első rafting-kalandunk színhelyére. Az Aranyos a Szigethegység legnagyobb folyója, a híres Arany-négyszögből jön, és nevéhez méltóan nem is olyan régen még aranyat is mostak benne. Mi ezzel már nem próbálkozunk, de a folyó nekünk is egy aranybánya: élményeket ad a mai napon. Belebújunk neoprén ruhánkba és hajóba szállunk, hogy két – három órán keresztül magával ragadjon a folyó és az élmény! Szállás Kolozsváron.


5. nap

Erdély leghosszabb barlangja a Szelek barlangja, Sonkolyos falu határában található. Csodálatos tisztaságú földalatti világ, ahova csak kevesen merészkednek le. A barlangban egy patak folyik végig, más zaj nem hallatszik, tökéletes a csend és tiszta a levegő. (Kb két –három órát tartózkodunk a barlangban, a járatok néha összeszűkülnek, néha kitágulnak, néha létrán kell felmászni és leereszkedni. Bizonyos helyeken négykézláb is kell haladnunk, érdemes csereruhát hozni és átöltözni, ajánlott magas szárú, vízhatlan cipő, gumicsizma). Búcsúebéd Erdély határában, a Királyhágón. Utazás haza a Nagyvárad – Budapest útvonalon.


Képgaléria

TÉRKÉP

Kolozsvár


2020 július 1-5, augusztus 5 - 9

5 nap, 4 éjszaka


99 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük