Nordic Walking Erdélyben - 2020 június 24 - 28

#

Tudnivalók

Júniusban a csodás erdélyi nyár fog ránk mosolyogni és eláraszt majd bennünket rengeteg virágával. Rendhagyó kirándulásunkon Nordic Walking alaptechnikát tanulunk és bejárjuk a Szigethegység három nagyon szép útvonalát. Túrázunk a bűbájos Torockó körül, meglátogatjuk Bélavára fehér szikláit és magunk alá gyűrjük a híres Székelykőt. Érintjük Kalotaszeget egy szép túra erejéig, és a Révi-szorost is megnézzük. Túrázunk csodálatos mészkő-világban, hallgatag fenyvesekben, kristálytiszta patakok mentén, és élvezzük a csodás júniust Erdélyben. Alaposan megismerkedünk Kolozsvár városával és hagyjuk, hogy elvarázsoljon az erdélyi nyár.

 

Tudnivalók

5 nap, 4 éjszaka. Szállás kényelmes kolozsvári vendégházban. Maximális létszám: 20 fő. Egész napos túrák, sok pihenővel, és fotószünettel, kis gyakorlattal könnyen teljesíthetőek. Három csúcsélményt kínálunk, állni fogunk a Székelykő, a Vidalykő és a Bélavára csúcsain, kb 1300-1400 méteres magasságban. Kötelező a jó túrafelszerelés, túrabakancs, meleg ruha, esőköpeny. Csatlakozás: megbeszélés szerint.

Az ár tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást, utazást, szervezést, idegen- és túravezetést. A részvételi díj tartalmazza a három órás Nordic Walking alaptechnika oktatást és a túra idejére professzionális NW tesztbotok használatát.

Utasbiztosítás kötelező: egyénileg kötendő. Több személy részvétele esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

1. nap

Utazás a Budapest – Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon. Délután ráhangolódó panorámatúra Kalotaszegen, kb három órás Nordic Walking oktatással, kezdőknek is (kb 1,5 óra, 2 km). Este kolozsvári városnézés, szállás hangulatos vendégházban.


2. nap

Reggeli előtt fél órás napindító torna. Reggeli után utazás Torockóra, túra Torockó határában: a falu fölötti magaslatokról a Székelykő látványa percenként változik, majd egy csodás bükkerdőben folyatjuk utunkat, lassan megkerülve az Ordaskő tömbjét. Az Ordaskő másik oldaláról a nyeregből indulunk a mai legmagasabb csúcsunk, a Vidalykő meghódítására. Meredek kapaszkodó után hamarosan 1285 m magasról tekintünk le az Aranyos-völgyébe, remek panoráma nyílik innen a Nyugat fele emelkedő Szigethegységre. Majd visszaereszkedünk a nyeregbe, és Torockószentgyörgy felé lassan leereszkedünk, érintve a szentgyörgyi várromot, Erdély egyik legfestőibb várromját. (Kb 8 órás túra, 15 km, kb 700 m szint). A faluban már vár a buszunk, szállás Kolozsváron.


3. nap

Reggeli előtt fél órás napindító torna. Reggeli után a ritkán látogatott, fenséges Bélavárhoz túrázunk. A Bélavára elnevezés nem várat takar, hanem a szláv Bjela-fehér szóból származik, a hatalmas hófehér sziklákra utalva, a természetvédelmi terület csodálatosan gazdag és változatos növényvilággal rendelkezik. Hatalmas fehér sziklák, szédítő mészkőképződmények, kőfolyások, barlangszájak és kőhidak között vezet utunk, hol nyílt terepen, hol erdőben haladunk. Utunk enyhe és meredek emelkedőkkel megtűzdelve halad, amíg kiérkezünk a platóra, ahonnan már könnyű elérni a legmagasabb pontot, az 1348 m magas Nagy-Torony tetejét. A panoráma minden erőfeszítésért kárpótol: látszik innen az Aranyos-völgye, a Bedellő sziklaalakzatai, és a Gyalui-havasok, és végig a Szigethegység rengeteg zöld hegye-völgye. Utunk során sok, tipikus erdélyi nyári lakot láthatunk szalmatetős kis móc házakat. (Egész napos túra, kb 15 km, 900 m szintkülönbség.) Szállás Kolozsváron.


4. nap

Reggeli előtt fél órás napindító torna. Ma Erdély ikonikus hegyére indulunk, a Székelykőre. Eleinte lankás, majd egyre meredekebb ösvényen haladunk fel, a híres Nagy árkon. Kb 1,5 óra múlva megérkezünk a nyeregben álló kereszthez, majd innen az északi nyúlványra, a Vársziklára túrázunk. Innen minden irányba csodás a körpanoráma, elkészítjük a klasszikus „légifelvételeinket” Torockóról, majd átsétálunk a legmagasabb ponthoz, 1128 m magasságra. A gerincen futó ösvény minden irányban elkápráztat pazar kilátással, Tiszta időben egész Erdély belátható innen. Lassan leereszkedünk egy meredek domboldalon és beérkezünk Torockószentgyörgyre, ahol már vár ránk a busz. (kb 4-5 órás túra, 4-5 km, 700 m emelkedő). Délután rövid kitérőt teszünk a Tordai-hasadékba, Erdély legszebb szurdokába, ahol végigsétálunk a hasadékon, és gyönyörködünk a hatalmas szikfalakban (2 órás séta, szint elhanyagolható, kb 4 km). Szállás Kolozsváron, vacsora után tábortűz mellett értékeljük ki élményeinket.


5. nap

Rövid záró-túra a Révi-szorosban, gyönyörű panorámákat kínáló Körös-áttörés fölött, ahol szintén tekintélyes, függőleges sziklafalakban gyönyörködhetünk. Dél körül indulás haza a Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest útvonalon, rövid megállókkal. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Képgaléria

TÉRKÉP

Kolozsvár


2020 június 24 - 28.

5 nap, 4 éjszaka


85 000 FT


Túravezető

Gál Levente