Őszi színek a Bánságban - 2020 október 15-18

#

Tudnivalók

  • Időpont: 2020 október 15-18
  • Ár: 75 000 ft
  • Túravezető: Gál Levente
  • Jelentkezés: info@karpatklub.com
  • Jelentkezem a túrára
Színes lombok, vadregényes tájak, szédítő panorámák várnak rád idén ősszel is. A déli végeken látnivalók garmadája vár, hogy rendet tegyél köztük: Széchenyi emléke az Al-Dunánál, Sissy mítosza Herkulesfürdőn, megannyi magyar vonatkozás és régi emlék. Mártózz meg a forró vizekben, ahol egykor római és császári katonák áztatták tagjaikat, csodáld meg a Duna panorámáját a Kazán-szorosokból! Túrázz csodás bükkerdőkben, citromsárga nyírfák között, miközben a hóborított Retyezát integet a távolból! Fedezd fel a rejtett túraösvényeket akkor, amikor az ősz csodás színpompába öltözteti az öreg bánsági hegyeket, ott a mesés déli határszélen!

Tudnivalók

4 nap, 3 éjszaka. Utazás modern, légkondicionált kisbusszal. Ár: 69 000 ft, az ár tartalmazza az utazást, remek félpanziós ellátást, szállást, szervezést, idegen- és túravezetést. Szállás: négy éjszaka Herkulesfürdőn, színvonalas panzióban. Könnyű túrák, mindenkinek ajánlható. Kötelező a jól bejáratott, magas szárú, vízhatlan túrabakancs, esőköpeny. Utasbiztosítás kötelező: egyénileg kötendő. Több személy jelentkezése esetén kedvezmény, megegyezés szerint. Jelentkezés: info@karpatklub.com Időpont: 2019 október 17 – 20

1. nap

Utazás a Budapest – Szeged – Karánsebes – Herkulesfürdő útvonalon. Szállás Herkulesfürdőn, rövid ismerkedés a várossal, Gyógycsarnok, Szapáry-fürdő, Maderspach-híd, illetve vacsora előtt csobbanunk egyet a termálvizes medencékben.


2. nap

Ma két, rövid túra során ismerkedünk a vad vidékkel. A Domogléd- Cserna Nemzeti Park területén vagyunk, érintetlen tájon, függőleges sziklafalak között. Ma a Cserna-hegységben túrázunk. Igazi vad romantikája van a hegységnek, ritkán járt ösvényeken, csodás vegyes erdőkben gyalogolhatunk egyet a hegység oldalában, könnyű ösvényeken. Elszigetelt tanyavilágban vagyunk, ahol már csak néhány ember lakik, kis gazdaságokon, legelőkön, ligetes erdőkön visz keresztül az utunk. Igazi színkavalkád, a bükkösök, a fenyvesek és a sárga nyírfák mindenkit elkápráztatnak. Végig gyönyörű panorámák kápráztatnak el, a szemben levő Mehádiai-hegység csöppet sem unalmas látvány a fehér szikláival és feketefenyőivel, ahogy csodálatosan megvilágítja a délutáni napsütés. (Kb 8 órás túra, 15 km, 800 m szintkülönbség.) Szállás Herkulesfürdőn.


3. nap

A Mehádiai hegység a mészkő-világával igazi kuriózum a bánsági hegyek között. Nyolcszáz méteres magasságból indul a túra, innen kapaszkodunk fel a Mehádiai-hegység gerincére, gyönyörű őszi színek között. Itt először a Beletina-tisztás kápráztat el, egy igazi érintetlen hely, majd megérkezünk az igazi látványosságokhoz: kb 1000 méteres magasságban több hatalmas tányérszerű, lapos víznyelő sorakozik egymás után. Három ilyen lapos víznyelőt ejtünk útba, egy utánozhatatlan szépségű karszt-világ van itt fent, rengeteg fehér szikla és ritkásan álló hatalmas bükkfák. Majd megkezdjük hosszú ereszkedésünket egy másik szűk sziklaszorosban, meredeken szerpentinezik le az ösvény, gyönyörű panorámákat kínálva a szemben levő Cserna hegységre. (Kb 15 km, kb 6-7 órás túra, szintemelkedés 300 m, ereszkedés 800 m.)


4. nap

Reggel fölkeressük az innen 10 kilométerre hömpölygő vén Dunát, és megnézzük a Vaskapu csodálatos panorámáját fentről, a Nagy-Sukárról. Az aszfaltos utat elhagyva kis kaptató után széles fennsíkon vezet jól kitaposott utunk, kb 45 perc múlva meg is érkezünk a Duna „partjára”, úgy 300 méterrel a víztükör fölé. Elképesztő kilátásban gyönyörködünk, a Dunatölgyesi öböl, a Kis és Nagy-Kazán szorosok, a hatalmas Duna és a szemben levő Nagy-Stirbec sziklavilága egyaránt lélegzetelállító, őszi színeiben csodálatos látvány. (Kb 2 órás igen könnyű túra, szintkülönbség: 100 m, táv: 3 km). Rövid megállókkal utazunk haza a Karánsebes – Temesvár – Szeged – Budapest útvonalon.Képgaléria

TÉRKÉP

Cserna völgye


2020 október 15-18

4 nap, 3 éjszaka


75 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük