Sáfrányvirágzás a Szigethegységben - 2020 május 8 -10

#

Tudnivalók

Május elején millió sáfrány avagy krókusz nyílik a Szigethegység hatalmas, lapos gerincén. A lapos tetőkön, tisztásokon rögtön a hó elolvadása után pici virágok dugják ki fejüket, és azonnal virágzanak, lilába borítva hatalmas területeket. Több hektár lila mező van ilyenkor a Szigethegységben, nem kell mást tenned, csak megmozgatnod magad egy hatalmas lila élményért. Köröskörül ébredő természet, hallgatag fenyvesek, kristálytiszta patakok és olvadó hófoltok színesítik a tájat. Idén májusban újra elindulunk egy szép lila kalandra, tarts velünk!

 

Tudnivalók

3 nap, 2 éjszaka. Szállás Kolozsváron, színvonalas panzióban. Ellátás: félpanzió. Közepes nehézségű túra, kb 25 km távon. Kötelező a jó túrafelszerelés, kényelmes túrabakancs, meleg ruha, esőköpeny. Csatlakozás: megbeszélés szerint a Budapest – Szolnok – Nagyvárad útvonalon.

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást, félpanziós ellátást, szervezést, túravezetést. Minimális létszám: 15 fő.

Biztosítás kötelező, egyénileg kötendő. Több személy részvétele esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

 

1. nap

Utazás a Budapest – Szolnok (Debrecen) – Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon, rövid megállókkal. Délután rövid ismerkedés a kincses várossal: Szent-Mihály templom, Mátyás szobra és szülőháza, Óvár, Farkas-utca, Bánffy-palota, stb. Némi szabadidő után vacsora és szállás Kolozsváron.


2. nap

Kb másfél óra buszozás után megérkezünk a Meleg-Szamos völgyébe. Itt bakancsot húzunk, és nekivágunk a csodás hegyi tájnak. Fenyőrengetegben indítunk, eleinte egy szép patak mentén haladunk erdei úton, majd megkezdjük a kapaszkodást az Oncsásza-rét felé. A mesebeli szépségű réten átvágunk, pihenünk és egy utolsó meredek szakasz után kiérkezünk a Tolvajkőhöz, ami már a főgerinchez tartozik. Innen emelkedő nélkül, hatalmas sík mezőkön gyalogolunk ki a Sík-havashoz. Gyönyörű panoráma tárul elénk, látszik a Vigyázó, a Bihar, és köröskörül a Szigethegység egész északi része. Itt bőségesen van szabad időnk sétálgatni, fotózni, pihenni és a virágzó sáfrányok millióiban, lilára festett mezők látványában gyönyörködni. Délután visszaereszkedünk buszunkhoz. (Egész napos túra, kb 25 km, 10 óra közepes nehézségű túra. Szint 700 m fel, 700 m le.) Szállás Kolozsváron.


3. nap

Hazautazás, megálló Körösfőn és rövid túra a körösfői Riszeg-tetőre. Itt május elején tömegesen virágzik a henye boroszlán, jellegzetes bódító, „részegítő” illata miatt kapta a hely a nevét. Gyönyörű panoráma Kalotaszegre. Hazautazás a Nagyvárad – Szolnok – Budapest útvonalon.

 

 


Képgaléria

TÉRKÉP

Kolozsvár


2020 május 8 -10

3 nap, 2 éjszaka


45 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük