Villámhétvége az Al-Dunánál - 2020 április 10 - 13

#

Tudnivalók

Talán a Kárpát-medence legszebb panorámáit kínálja az Al-Duna körüli sziklavilág. A hatalmas folyó itt szűk sziklaszoroson halad át, a sziklák mindkét oldalon több száz méterre magasodnak a víztükör fölé és mindenfele csodálatos a kilátás. Fenséges érzés ott állni a szikla peremén és gyönyörködni a hatalmas szakadékban, melynek mélyén ott folyik az ősi folyó. A Duna  Vaskapunál visszaduzzasztott vizét látjuk, melynek felszínét hatalmas hajók szántják. A Kis-kazán, a Nagy-kazán és a kettő között a széles dubovai vagy dunatölgyesi öböl víztükre, köröskörül a Nagy-Sukár, a Stirbec sziklái. Ez az a világ-teteje-élmény, amire mindig vágytál. Végül, de nem utolsósorban felkeressük a Bánság két legszebb vízesését.

Tudnivalók:

3 nap, 2 éjszaka. Szállás Herkulesfürdőn, színvonalas panzióban. Szombaton könnyű panorámatúra a szerb oldalon található Stirbec sziklavilágába, a Kazán-szorosok fölött, illetve hajókázás a Dunán. Túránk során felkeressük a Bánság két legszebb vízesését. Rövid túrák, mindenkinek ajánlhatóak, nincs szükség semmilyen előzetes túratapaszalatra. Kötelező a jó túrabakancs, esőköpeny.

1. nap

Utazás a Budapest – Szeged – Temesvár – Herkulesfürdő vonalon, rövid megállókkal. Este ismerkedés Herkulesfürdővel. Gyönyörű környezetben fekszik Herkulesfürdő, ami a Monarchia legjelentősebb fürdőhelye volt valamikor, ma „összetört ékszerdoboz”. Hatalmas paloták, fürdőépületek, kaszinók, villák idézik a hajdanvolt dicsőséget. A vasutat Ferenc József és Erzsébet királyné kedvéért építették ki idáig, az állomásépület a királyi pár fogadására készült, akik gyakran vendégeskedtek a birodalom eme legtávolabbi sarkában. Lent folyik a Cserna, gyógyforrásoktól felduzzasztott vize, fent ezerméteres fehér bércek. Szállás Herkulesfürdőn panzióban.


2. nap

Rövid megálló Orsován. Innen a Vaskapun átkelünk a szerb oldalra, és túrázunk a Kis Stirbec csúcsára (768). Enyhe emelkedő egy erdei ösvényen, majd kijutunk a Duna feletti szikla peremére, ahol kb egy órát sétálunk, fotózunk, pihenünk. Hatalmas sziklafalak, gyönyörű rálátások a Dunára, igazi világ-tetején élmény, az Al-Duna legszebb panorámája vár ránk. Délután rövid ismerkedés Orsovával, majd hajókázás az Al-Dunán, Kis és Nagy-Kazán szorosok megtekintése hajóról, Tabula Traiana, Decebál szobra, Veterani-barlang. Este visszatérünk Herkulesfürdőre.


3. nap

Délelőtt túra a Szeles-vízeséshez. A környék legszebb vízesése méltán híres, negyven méter magas, szabadon zuhan alá a víz és be lehet sétálni mögé is. A vízesés rendkívül hálás fotótéma, tavasszal még bőven van benne víz. Délután rövid megállókkal utazunk haza a Resicabánya – Temesvár – Budapest útvonalon.Képgaléria

TÉRKÉP

Herkulesfürdő

   

2020 április 10 - 13.

3 nap, 2 éjszaka


49 000 FT


Túravezető

Gál Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük